Oppo разкрива подвижна концепция за смартфон

Устройство няма фиксиран размер на дисплея, тъй като може да се регулира между 6,7 и 7,4 инча по диагонал, което представя нови възможности за разработчици и потребители.

За Oppo не е нещо ново да разклати статуквото на дизайна на смартфони. Още през 2013 г. Oppo N1 имаше въртяща се камера, последва Find X от 2018 г., който разполагаше с плъзгащи се камери. Сега производителят отново предефинира нормите със своя подвижен концептуален телефон Oppo X 2021.

Най-интересният фактор по отношение на това устройство е, че то няма фиксиран размер на дисплея, тъй като може да се регулира между 6,7 и 7,4 инча по диагонал, което представя нови възможности за разработчици и потребители. Oppo дава пример с щракване върху видеовръзка, което след това води до самостоятелно коригиране на екрана за съотношението.

В основната си форма дисплеят е 6,7 инча. Това е OLED панел с патентован ламинат с висока якост на екрана Warp Track, който се намира под действителния дисплей и е с дебелина само 0,1 мм в най-тънката си точка. Нямаме конкретни данни за действителния материал на външния слой на дисплея, но вероятно е някакъв полимер.

Благодарение на двигателите си с двойно въртене под дисплея Oppo успява да постигне екран с нулево намачкване - нещо, което текущите сгъваеми модели все още се опитват да преодолеят. Двигателите могат да се прибират и разширяват дисплея с еднакво разпределена сила към двете половини.

източник: Digi Tech Junkie