Сайт на Гугъл показва колко насериозно се взима заразата с коронавирус

Събирателните данни за местоположението на потребителите на Гугъл ни показва колко насериозно са взели предприетите срещу Ковид-19 мерки хората по места. От извадките се вижда как населението се движи по различен начин поради COVID-19.

“Докато глобалните общности реагират на COVID-19, ние дочухме от служители в общественото здравеопазване, че един и същ тип обобщени, анонимни данни, които използваме в наши продукти като Google Maps, може да бъде полезен във вземането на критични решения за борбата с коронавирус.”

На уебсайта могат да се изтеглят докладите в .pdf

Всеки доклад е разбит по местоположение и показва промяната в посещенията на места като хранителни магазини и паркове.

Тези Доклади за мобилността на Общността имат за цел да дадат представа за промените в отговор на политиките, насочени към борба с COVID-19. Отчетите показват тенденции за движение във времето по география, в различни категории места, като търговията на дребно и отдих, хранителни стоки и аптеки, паркове, транзитни станции, работни места и жилища.

“Работим, за да добавим още държави, региони и езици през следващите седмици. Това е ранно издание и отчетите ще се актуализират редовно.


"Докладите на Общността за мобилност са разработени, за да бъдат полезни. Те се изготвят при спазване на нашите строги протоколи за поверителност и защита на личния живот на хората. Никаква лична информация, като местоположение, контакти или движение на конкретен човек, няма да бъде предоставена по някакъв начин."


Данните в тези отчети се създават с обобщени, анонимни набори от данни от потребители, които са включили настройката “История на местоположенията”, която е изключена по подразбиране. Хората, които имат включена “История на местоположенията”, могат да изберат да я изключат по всяко време от профила си в Google и винаги могат да изтрият данните от историята на местоположенията директно от своите настройки.


Докладите ще бъдат достъпни за ограничено време, стига служителите на общественото здраве да ги намират за полезни в работата си във възпиране разпространението на Ковид-19.

Copy of 2020-03-29_BG_Mobility_Report_en.pdf