Мечти Изоставени в Строеж

Ако има нещо по-жалко от сграда изоставена докато още е в строеж, то това е комплекс от сгради изоставени в строеж. Настоящият го кръстихме Dreams Abandoned Under Construction.

Твърде вероятно Клета Майка България приютява такива места навред по плодородната си гръд. Това специално се намира в квартал Витоша и е изненадващо голямо, а и изненадващо завършено (и после старателно разнебитено, разбира се). Личи, че жилищата са били в ръцете на бъдещите си стопани - добре личат лични предпочитания в обзавеждането и оборудването. В много от тях едрата мебелировка, като гардероби, кухни и спални е сглобена и монтирана, а в някои от дрешниците се люлеят сиротни закачалки. Признаваме си, мястото ни заинтригува и бяхме там и още няколко пъти. Снимки от второто ни посещение можете да видите ТУК

Изглежда нещо доста сериозно се е объркало с тези сгради в строеж.

извинете неособено сполучливите панорами

По всеобщи предположения причините са или незаконно строителство, или пране на пари, или схема с фалит на изпълнителите. А защо не и приятна комбинация от трите изброени, че и конструктивна грешка за разкош.

Тъжната истина е, че истината е тъжна.

Без значение от причината всичко това е доста тъжно. Въпреки уникалното си разположение и гледката към планината и към града.

Терасите!

Терасите!

Терасите!

Страхотни тераси - много и нагъсто. Южните широки и изобилни, а останалите по-прибрани и уютни.