Прослушванията на записите от Гугъл Асистента на пауза

Google временно преустановява прослушванията и транскрибирането на записите от Google Assistant в Европа.

Гигантът се е съгласил да паузира скандалните прослушвания на записи направени чрез услугата за гласов помощник за поне три месеца, в които ще се води разследване от регулаторни органи съобщи германският комисар водещ разследването.


Немският регулатор нарича приложенията от този сорт гласови услуги “много рискови” за от гледна точка на поверителността и сигурността на личните данни не само на хората, които ги ползват, но и на техни приятели, близки или просто хора, които стоят в близост.


Говорителят на Гугъл, който потвърди новините, че са съгласни да спрат слушанията заяви още: Поддържаме връзка с органа за защита на данните в Хамбург и оценяваме как провеждаме аудио прегледи и помагаме на нашите потребители да разберат как се използват данните.Тези прегледи помагат системите за разпознаване на глас да включват повече акценти и диалекти на различни езици. Не свързваме аудиоклипове с потребителски акаунти по време на процеса на преглед и извършваме само прегледи за около 0,2% от всички клипове.”


източник: pravetz стар