Maps - Navigate & Explore

изглед

Последното навигационно приложение на Google Maps - Navigate and Explore e чисто и просто малко подобрен и пригоден за шофиране интерфейс на Гугъл Карти. Малка промяна в дизайна и няколко, но качествени технологически подобрения доста добре му се отразяват на приложението.

Точно като при Waze имате възможност да потвърдите наличието на камера или патрулна кола на пътя.

Сред първите неща, на които се спря поне нашият поглед беше нощната тема, в която по принцип сме влюбени и се стараем да прилагаме, където е възможно.

Честно казано си мислим, че която и да е апликация е хубаво да разполага с такава тема, а за навигационен апп го смятаме за меко казано задължително.

Разбира се и аудио контролите са на достъно място, като приложението заявява да се интегрира с повечето/най-популярните плейъри, на нашият телефон имаме само тези очевидно.

Споделянето на прогреса на пътуването с близки е отбелязано, като ново и донякъде е - просто по-рано подобно нещо беше възможно да се постигне чрез споделяне на личното местонахождение.

Много силно наподобяващи функциите на друго популярно навигационно приложение Waze са и възможностите за потвърждаване на улични камери, полицейски постове и патрули или катастрофи и тежък трафик.

В моментът, в който го забелязахме за съжаление нямаше особено движение навън, а много ни се искаше да разгледаме по-отблизо различните възможности за взаимодействие. Обещаваме на вас и на себе си да допълним материала по-нататък.

Ще завършим с акцентът, който като че ли остана най-слабо забелязан от критиците и феновете, а именно леко промененият дизайн на интерфейса. Ние сме искрено очаровани от новият "грим" Както се казваше в онзи виц: "малко, малко, ама му стане хубаво на човек"

Изображение от екрана на телефон показващо новото приложение за навигация на Google Maps - Navigate & Explore

Имате възможност да отбелязвате междинни спирки.

Ето така изглеждаше старият интерфейс.