Обновления в Blogger

Google анонсира обновяване на своята блогинг услуга Blogger.

Google анонсира обновяване на своята блогинг услуга Blogger.


Промените в една от най-популярните платформи за създаване и управление на блогове Blogger бяха отдавна необходими затова скорошната публикация в официалният блог на услугата истински радва. Според нея освен, освен със свежият си вид платформата може да се похвали и с нови възможности за създаване на публикации, както и за управлението и анализът им.


Отдавна се очакваше дизайнът на платформата да се респонсив така, че да съответства на екранът, на който е показван без от това да загуби функционалността и смело (и информирано - тествахме) можем да заявим, че макар все още да има какво да се желае от Гугъл са свършили добра работа. Едни от най-желаните опции, тези за публикуване на повече снимки и видео са налице, а усъвършенстваната уеб платформа обещава и още вълнуващи допълнения в бъдещето.


За всички настоящи и бъдещи блогъри ето специфичните актуализации по страници:

Статистика

Преработената страница Stats ви помага да се съсредоточите върху най-важните данни от вашия блог, като подчертавате най-новата си публикация.

Коментари

Свежа страница с коментари ви помага да се свържете по-лесно с читателите, като показва области, които се нуждаят от вашето внимание, като модериране на коментарите.

Публикации

Подобрена поддръжката на операторите на търсене на страницата „Публикации“, за да можете да филтрирате по-лесно вашите публикации в Blogger и резултатите от търсенето на страници.

Редактор

Новоподобрената страница за редактор представя поддръжка на таблица, позволява по-добра транслитерация и включва подобрено изживяване на изображения / видео.

Списък за четене

Дори и да не създавате от телефона си, сега е по-лесно от всякога да четете блогове от други създатели, докато сте в движение.

Настройки

Оптимизирана е и страницата Настройки, и изглежда успява да предложи начин да управлявате всичките си контроли от едно място.


“Ще преместим всички към новия интерфейс през следващите месеци. От края на юни много създатели на Blogger ще видят, че новият интерфейс става по подразбиране, въпреки че могат да се върнат към стария интерфейс, като щракнат върху „Върни се към наследения Blogger“ в лявата навигация. До края на юли блогърите вече няма да могат да се върнат към наследения интерфейс Blogger.”