RCS от Google вече и в България

Screenshot от съобщението за обновление на Messages приложението, с което се добавя RCS

Google Messages Chat features въведени и в България.

Screenshot от настройките на Messages приложението, с което се добавя RCS
Чат добавките са готови за тази сим карта на Mtel/A1

Чат добавките са готови за тази сим карта на Mtel/A1

След като Google внедри RCS (Rich Communication Services) в САЩ без помощта на четирите големи оператора, компанията изглежда е настроена да повтори тези усилия в международен план. Хората в множество, предимно европейски държави, съобщават, че могат да използват функциите RCS в приложението Messages. След новините в края на април за активиране в Италия, Сингапур и Португалия последваха и други от Аржентина, Пакистан, Полша и Турция. През август бяха добавени Дания и Холандия, след това Хърватия, Чехия, Литва и Словения в началото на този месец. Последните региони, от които се чуваме, са Австрия, Бангладеш, Израел, Шри Ланка и Швейцария.

От днес доказано можем да добавим и България в списъка. Смартфонът, от който са приложените скрийншоти използва услугите на А1, но това едва ли има някакво значение имайки предвид, че Гугъл въвежда обновленията без сътрудничество от страна на местните доставчици.

За по-богатите (и безплатни) възможности на RCS технологията, като прикачване на снимки/аудио/видео и текст сме говорили и преди, а сега изглежда, че ще имаме още повече поводи.